A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

МОН внесло зміни до порядку проведення ЗНО

Дата: 26.11.2021 08:51
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

24 листопада 2021 року, Уряд ухвалив зміни до загального порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Внесення змін до порядку дозволить актуалізувати цей документ, увідповіднити його до нових реалій проведення іспитування, зокрема й в умовах карантину із використанням організаційно-технологічних процесів ЗНО. Також визначено механізм залучення представників закладів до проведення тестування та інших випробувань із використанням організаційно-технологічних процесів ЗНО.

Зазначимо, порядок визначає основні засади підготовки та проведення ЗНО з метою забезпечення права осіб на рівний доступ до освіти та/або контролю відповідності результатів навчання державним вимогам.

ЗНО проводиться Міністерством освіти і науки у співпраці з Українським центром оцінювання якості освіти, регіональними центрами оцінювання якості освіти, обласними органами управління освітою та закладами вищої освіти. 

Нагадаємо, учасники ЗНО з найвищими результатами отримають стипендії та премії Президента України:

15 вересня 2021 року, на засіданні Уряду схвалено постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

«Як і обіцяв, переможці цьогорічних міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримають премії Президента України у розмірі 100 тис. гривень. А учасники зовнішнього незалежного оцінювання з найвищими результатами, – стипендії Президента України (виплачуватимуться протягом року, щомісяця, у розмірі 10 тис. гривень)», – повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Також Міністр зазначив, що відтепер стипендії та премії призначатимуться щороку за результатами участі у ЗНО та міжнародних олімпіадах


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень