A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

1 грудня 2021року – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 11:05
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими 1988 року. З того часу минуло більше 30 років, але проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною для багатьох країн світу.

Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

Рекомендуємо проводити інформаційно-просвітницькі заходи серед здобувачів освіти. Наприклад, години спілкування: 11 клас “СНІД- чума ХХІ століття”, 1 клас “Бути здоровим – це сучасно”, 2 клас “Дерево роздумів”, 6 клас “ВІЛ/СНІД – що я про це знаю…”, 5 клас “СНІД: подумай промайбутнє – обери життя”, 7 клас “ВІЛ/СНІД – соціальна і медична проблеми”, 9 клас година-тренінг “ВІЛ/СНІД – страшні слова, як передбачити, учикнути, не захворіти, жити поруч з людьми ВІЛ- інфікованими”, 3 клас Інформ-повідомлення “1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом”; перегляд тематичних соціальних відеороликів, мультфільмів, виставка стіннівок та науково-інформаційної літератури – все це буде направлено на формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику й толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих.

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень