A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Засідання спільноти вчителів громадянської та історичної галузі ЗЗСО Безлюдівської СР 03.12.2021

Дата: 07.12.2021 09:44
Кількість переглядів: 99

03 грудня 2021 року відбулось онлайн-засідання освітянської спільноти громадянської та історичної галузі закладів освіти Безлюдівської селищної ради. Учасники семінару працювали в дистанційному режимі за допомогою сервісу для відеоконференцій Google Meet за темою «Організація освітнього процесу НУШ-2022, підготовка вчителів до конструювання і реалізації власних програм»
До участі були запрошені лідери (модератори) об’єднань громадянської  та історичної галузі п`яти закладів ЗЗСО Безлюдівської селищної ради: КЗ «Безлюдівський ліцей» Кирбаба Олег Іванович, КЗ «Безлюдівський юридичний ліцей імені Героя Радянського Союзу І.Я.Підкопая» Коваль Любов Григорівна  та Сергієнко Всеволод Сергійович , КЗ «Васищевський ліцей» Гетало Оксана Леонідівна, КЗ «Хорошівський ліцей» Лукієнко Леся Станіславівна, КЗ «Лизогубівський ліцей» Гвоздьов Володимир Олександрович та Фрайтаг Анна Михайлівна.
Було вирішено формувати на рівні громади спільноти за принципом освітніх галузей, представлених в новому Державному стандарті. Громадянська та історична галузь в закладах освіти нашої громади представлена такими предметами: історія України, всесвітня історія, основи правознавства, курс «Історія України (Вступ до історії) та інтегрований курс «Всесвітня історія. Історія України» , громадянська освіта, економіка, «Людина і світ»
Координатором галузі серед закладів освіти Безлюдівської селищної ради було обрано вчителя КЗ «Васищевський ліцей»- Гетало Оксану Леонідівну. 
    Питання зустрічі: 
1. Організаційні моменти, аналіз методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів громадянської та історичної галузі у 2021-2022 навчальному році – доповідач Фесюк О.В., консультант КЗ «Безлюдівський ЦПРПП»
2.  Практичні поради, методичні рекомендації під час вибору навчальних модельних програм з  предмета «Вступ до історії України та громадянської освіти»отримали від вчителя КЗ «Хорошівський ліцей» - учасника Всеукраїнського проєкту реалізації Державного стандарту- Лукієнко Л.С.
3.     Презентація «Новий Державний стандарт базової середньої освіти» №898 від 30.09.2020р. – доповідач Сергієнко В.С.
4.    Щодо проведення у 2022 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (наказ МОН  №498 від 05.05.2021), щодо затвердженого плану організації та проведення у 2022 році ЗНО (наказ МОН №1166 від 02.11.2021), аналіз результатів ЗНО-2021 з історії України - доповідач Фесюк О.В.
5.    «Методичний кейс» для підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання з історії України – доповідач Гетало О.Л.
6.    Заключне слово
   
По закінченню заходу учасники обмінялися думками та висловили свої враження, пропозиції, побажання щодо проведеного методичного івенту.
Засідання пройшло у творчій атмосфері, а його учасники отримали корисну інформацію.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень