A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Як здійснювати оцінювання учнів, які здобули освіту в іноземних закладах або не навчалися взагалі?

Дата: 07.04.2022 10:19
Кількість переглядів: 44

Які механізми оцінювання учнів, які повернулися з-за кордону після здобуття освіти в іноземних закладах освіти (за місцем тимчасового проживання) або не навчалися взагалі?

Відповідно до абзацу третього пункту 3 розділу І Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 № 367, у випадку відсутності документа про освіту для визначення класу, до якого має бути зарахована дитина, результати попереднього навчання можуть бути встановлені (за необхідності) відповідно до пункту 5 Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.03.2017 № 369.

Втім останній зазначений наказ втратив чинність. Тому для визначення рівня результатів навчання дитини варто керуватися вимогами пункту 4 розділу ІІ Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 12.01.2016 № 8 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 10.02.2021 № 160).

Тож для проведення оцінювання наказом керівника закладу освіти (на підставі заяви батьків, за формою, визначеною у додатку 1 до Положення) створюється комісія, затверджується її склад (голова та члени комісії), а також графік проведення оцінювання та перелік завдань з навчальних предметів. Протокол оцінювання результатів навчання складається за формою згідно з додатком 2 до Положення.

За результатами проведеного оцінювання визначається клас, в якому дитина буде продовжувати здобувати освіту.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень