A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Всесвітній день інформаційного суспільства - 17 травня

Дата: 17.05.2022 11:06
Кількість переглядів: 46

 Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства (WTISD) відзначається щорічно 17 травня, починаючи  із 1969 року, коли було засновано Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ) – ITU і підписано першу Міжнародну телеграфну конвенцію у 1865 році. Тема цьогорічного  WTISD – «Цифрові технології для людей похилого віку і здорового старіння».

 

Старіння населення планети стане визначальною демографічною тенденцією XXI століття, проте суспільство не повною мірою усвідомлює можливості, які відкриваються у зв’язку з такою тенденцією. Телекомунікації та ІКТ відіграють вирішальну роль для здорового старіння через створення більш розумних міст, протидії дискримінації за віковими параметрами на робочих місцях, забезпечення підтримки мільйонів людей, які доглядають за особами похилого віку у всьому світі.

Цьогорічна тема підвищує рівень поінформованості щодо важливої ролі телекомунікацій/ІТК для підтримки осіб похилого віку і зміцнення їх здоров’я, забезпечення зв’язку літніх людей із зовнішнім світом та їх незалежності – фізичної, емоційної та фінансової.

Забезпечення здорового способу життя людей похилого віку також має вирішальне значення для стійкості економічних систем і систем охорони здоров’я. Міжнародний союз електрозв’язку робить істотний внесок у просування ініціатив із пришвидшення розвитку цифрових технологій для людей похилого віку і здорового старіння в рамках Десятиліття здорового старіння ООН.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень