A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Всеукраїнський організаційний семінар «Активне літо для українських дітей»

Дата: 06.06.2022 09:13
Кількість переглядів: 53

7 червня 2022 року о 14:00  Всеукраїнський організаційний семінар «Активне літо для українських дітей». Для участі зареєструватися  https://forms.gle/88xW6jATn8yggkpQ8 

МОН України звертає увагу на необхідність в період літніх канікул організувати проведення фізкультурно-оздоровчих занять і заходів для учнів/учениць закладів освіти, їх батьків, та осіб, які відноситься до категорії тимчасово переміщених осіб.

Наразі тисячі дітей мають високий рівень тривожності та стресу, що приводить до зниження соціалізації, втраті зв’язку з реальністю та контролю над власним життям, підвищує схильність до асоціальної поведінки, малорухливого способу життя, що впливає на стан їх здоров’я. 

 

Фізкультурно-оздоровча робота в закладі освіти, під час літніх канікул, передбачає:

1. Організацію щоденних фізкультурно-оздоровчих занять та заходів для дітей різного віку. Віковий розподіл, наповнюваність груп, розклад і тривалість занять, а також спрямованість заходів визначаються закладом освіти з врахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. 

2. Залучення вчителів фізичної культури закладу освіти для проведення фізкультурно-оздоровчих занять. Зазначимо про неприпустимість зниження рівня оплати праці вчителів фізичної культури, які забезпечують проведення фізкультурно-оздоровчих занять та заходів під час літніх канікул.

3. Використання фізкультурно-спортивних приміщень, майданчиків, стадіонів закладів освіти, які мають на своїй території або в безпосередній близькості обладнане бомбосховище. В разі неможливості проведення занять і заходів оф-лайн на території закладу, вони мають проводитися синхронним методом дистанційно.

4. Поновлення діяльності спортивних гуртків, які працювали в закладі освіти, відкриття нових. Залучати до гурткової роботи фахівців з числа тимчасово переміщених осіб, за клопотанням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, а також надавати їм для роботи фізкультурно-спортивні приміщення, майданчики закладу.

5. Організацію, пункту видачі спортивного інвентарю бажаючим дітям та їх батькам (за можливості).

6. Популяризацію серед учнів, учениць та їх батьків доступних занять і заходів, а також звітування про фізкультурно-оздоровчу роботу закладу слід здійснювати  щотижня на сайті та у соціальних мережах. 

Моніторинг фізкультурно-оздоровчої діяльності закладів освіти буде здійснюватися Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України.

З метою використання кращого досвіду і сприяння закладам освіти в організації фізкультурно-оздоровчої роботи під час літніх канікул Міністерство освіти і науки України започатковує проєкт «Будь активним заради Миру» (#BeActive for Peace), який об’єднав Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ГО «Рух Олександра Педана «Junior», ГО «UkraineActive», Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»,  Українсько-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я», ГО «U-sport», спортивні федерації за підтримки Міжнародного дитячого фонду ЮНІСЕФ.

В рамках проєкту передбачена робота Всеукраїнського розкладу спортивно-оздоровчих гуртків, які будуть розміщені на сайті МОН України, із залученням учнів та учениць – учасників проєкту; освітні заходи; навчання та підвищення кваліфікації педагогічних працівників; проведення всеукраїнських заходів, челенджів інших подій; консультації, вебінари, семінари з питань організації фізкультурно-оздоровчої роботи закладу освіти під час літніх канікул; організаційна підтримка за різними напрямами проєкту; нагородження закладів - активних учасників проєкту відзнаками  МОН України та інші заохочення.

Запрошуємо керівників і вчителів фізичної культури закладів освіти      7 червня 2022 року о 14:00  взяти участь у Всеукраїнському організаційному семінарі «Активне літо для українських дітей». Для участі у семінарі-нараді необхідно зареєструватися за покликанням: https://forms.gle/88xW6jATn8yggkpQ8 

Рекомендуємо представникам закладу доєднатися до проєкту через  Telegram канал: https://t.me/ua_active_edu для отримання оперативної інформації.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень