A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

МОН радить вчителям перевірити готовність учнів до навчання

Дата: 25.08.2022 10:40
Кількість переглядів: 78

Міністерства освіти і науки рекомендує на початку навчального року з’ясувати готовність учнів до засвоєння нового матеріалу. Про це йдеться у рекомендаціях МОН щодо організаціі освітнього процесу та викладання навчальних предметів у школах у новому навчальному році.

Таке діагностування залишкових результатів навчання учнів має бути проведене через тимчасове призупинення навчання та перехід на дистанційне навчання наприкінці минулого навчального року через початок активний бойових дій та карантинні заходи.

«Рекомендуємо на початку 2022/23 навчального року виявити рівень опанування учнями навчального матеріалу, яким вони оволодівали в умовах воєнного часу самостійно або із використанням технологій дистанційного навчання, визначити необхідність організаціі традиційного повторення вивченого матеріалу за минулий рік, запровадити «коригуюче навчання», – наголошують у МОН.

Відповідна робота має дозволити з’ясувати готовність до засвоєння нового матеріалу, а також допоможе визначити оптимальні умови для планування й організаціі подальшого освітнього процесу.

Зважаючи на це, у календарно-тематичному плануванні на початку навчального року учителям необхідно визначити достатню кількість навчального часу для повторення і проведення діагностування результатів навчання за попередній рік.

Спосіб діагностування знань вчитель має обрати самостійно.

Водночас результати діагностування не мають підлягати обліку і враховуватися під час оцінювання за перший семестр.

Учителям радять використовувати завдання на упізнавання навчального змісту, його відтворення по пам’яті чи за наданим зразком.

Залежно від готовності учнів оволодівати програмовим матеріалом учитель може розширити тематичний блок «Повторення» для подолання виявлених утруднень і відповідно ущільнити програмовий матеріал, який має вивчатися або опрацьовувати нові тематичні блоки.

«Відтак, календарно-тематичний план протягом навчального року може змінюватися залежно від результатів навчального поступу учнів», – зазначили у Міністерстві освіти і науки.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень