A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Для вчителів та педрад розміщено збірку зі сценаріями профорієнтаційних занять

Дата: 06.11.2022 10:57
Кількість переглядів: 47

Її рекомендовано для уроків із класним керівником, за участі профорієнтаційного фахівця закладу освіти або державної служби зайнятості

Команда професійних консультантів зібрала посібник "Пропозиції сценаріїв профорієнтаційних занять". Він допоможе учням та ученицям правильно орієнтуватися на ринку праці, усвідомлено приймати освітні та кар'єрні рішення. Джерелом натхнення для підготовки посібника, з позиції змісту та структури, стала книга польських профорієнтаційних експертів.

Посібник стане незамінним помічником педагогів, які впроваджують профорієнтацію в освітній процес.

Хто може використовувати посібник?

Класні керівники та вчителі, які займаються кар'єрним консультуванням

Для занять з учнями та ученицями пропонується 27 тем, які розкриють профорієнтацію з різних сторін. Завдяки урокам школярі зрозуміють потреби ринку праці, оцінять перспективи створення власного бізнесу або пошуку роботи за професією, яка їм подобається, а ще дізнаються про різні моделі поведінки з роботодавцями.

Автори, зокрема, пропонують вправи для самоаналізу, інформацію про реєстрацію бізнесу, права та обов'язки найманих працівників.

Важливо

До кожного сценарію або теми додається роздатковий матеріал, готовий до використання, а також посилання на додаткові джерела інформації, відеоконтент.

Кар'єрні радники або вчителі, які взаємодіють з батьками школярів

Як би багато не проводилося профорієнтаційних консультацій у закладі освіти, батьки залишатимуться найближчими порадниками для своїх дітей. Вони можуть помічати найменші зміни інтересів і вмінь підлітків, а отже допомогти здійснити вибір професії.

Батьки є впливовими фігурами, коли йдеться про профорієнтацію. Тому для системної професійної орієнтації у закладі необхідно пропрацьовувати комунікацію і з цією групою. Посібник містить 10 тем для занять із батьками (наприклад, для проведення батьківських зборів), під час яких вчитель може обговорити найважливіші питання.

Педагогічні ради

Педагогічні ради закладів освіти отримають завдяки підручнику 9 сценаріїв для засідань з теми профорієнтації. Після таких зборів вони зможуть надати всебічну підтримку учням та ученицям у питаннях професійної орієнтації.

Важливо

Сценарії не мають чітких обмежень щодо віку учнів та учениць. Їх можна застосовувати на різних етапах розвитку школярів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень