A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Точка опори вчителям фізики

Дата: 07.12.2022 10:23
Кількість переглядів: 46

Активно продовжуємо розпочату навесні справу з підсилення учителів у різних напрямках. Сьогодні йдеться про фізику, з якою в EdPro пов’язана довга та душевна історія створення сучасного обладнання для викладання фізики в школі — EdPro Amperia. Набір для проведення лабораторних та демонстраційних робіт з курсу електрики та магнетизму в школах представляв Україну на світових виставках сучасних технологій та отримав відгуки не тільки від учителів з різних куточків України, а й визнання міжнародних організацій, користувачів з різних континентів. Бачите, як розробники любили ще зі шкільних років фізику, що невтомно працювали кілька років, аби створити такий набір, який захоплюватиме учнів та вчителів досліджувати, експериментувати, перевіряти на практиці закони фізики. А зараз, перед новим навчальним роком, саме час поділитися підбіркою ресурсів, що стане в пригоді кожному, хто навчає дітей фізики. 

Ресурси EdPro для вчителів фізики mozaBook, ютуб EdPro, mozaWeb, методичні посібники, підручники

У програмі mozaBook та на сайті mozaWeb з фізики є 230 Цифрових уроків, півсотні 3D-сцен, майже півтори сотні відео, півтора десятка інструментів й ігор та 250 зображень. 

У комплексі з підручниками та методичними посібниками для вчителів, з функціоналом зі створення зошитів для уроків та збагаченням їх інтерактивом, ця програма закриває чимало базових потреб учителя. 

Також є відео лабораторних та майже 60 експериментів з фізики доступні на Ютуб-каналі EdPro. Цьогоріч від наших тренерів стартував курс для учителів фізики: “Освітній курс: Використання програмного комплексу Mozaik вчителем Фізики”.

Сайти з анімаціями, симулятори фізики для шкільних уроків Myphysicslab, Vascak, Phet, Simpop, JavaLab, Molecular Workbench (MW), Walter Fendt

Анімації, відеопояснення, html-файли з фізики про рух, звук і хвилі, роботу, енергію, силу, теплоту, квантові явища, світло, випромінення, електрику, магнетизм, електричне коло.

Частина ресурсів англійською, частина — українською. 

Анімації та симуляції з фізики на сайтах: Vascak, інтерактивні симуляції Phet та JavaLab - Science simulations

● Демонстрація хвиль у двох вимірах, що допомагає вивчати такі хвильові явища: інтерференція, дифракція, рефракція, резонанс, фазовані решітки та ефект Доплера Ripple Tank Simulation 

● Симулятори та ігри з фізики SimPop: Physics Simulations and Games

● Механіка, електромагнетизм, квантова фізика, термодинаміка візуалізовані на сайтах: Molecular Workbench Showcase та Walter-fendt

Онлайн-ресурси для дослідження Сонячної системи Google Sky, Solar System Scope, Neal.fun

Розглянути небо, космічні тіла та загалом усі тіла Сонячної системи можна за допомогою таких ресурсів:

● Google Sky 

● Online Model of Solar System and Night Sky

● The Size of Space 

Також на сайті SimPop можна створити власну Сонячну систему та дізнатися інформацію про зірки, комети, планети та загалом усю Сонячну систему. 

Періодичні таблиці 3D Periodic Table, mozaBook, Ptable

Періодична таблиця в mozaBook 

3D періодична таблиця 3D Periodic Table

Періодична Система Ptable 

Ютуб-канали про фізику та науку 

Цікава наука — канал з перекладом і озвученням науково-популярних та освітніх відео на різні наукові теми з фізики, астрономії, біології, географії та математики.

Наука та Всесвіт — переклади та озвучення українською мовою відеороликів наукової тематики про сучасні дослідження Всесвіту, природи, людини. 

Хмаринка Science — це науково-популярний, пізнавальний канал українською мовою та для всієї родини. Теми відео — досягнення світової науки: людина, техніка, технології й космос. 

Канал Топ Школа містить уроки зі шкільної програми фізики. 

Tokar.ua — це розповіді про космос, безпеку, технології та винаходи


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень