A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Методичні рекомендації щодо Міжнародного дня захисту дітей для педагогічних працівників

Дата: 01.06.2023 11:08
Кількість переглядів: 11

У ці дні пліч о пліч наближаються до нас дві події: 1 червня «День захисту дітей» та 4 червня «День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України».

Наші діти ― найвразливіша частина населення і їх треба найбільше оберігати та забезпечувати їм щасливе життя. День захисту дітей ми завжди відзначали у святковій атмосфері зі сміхом, радощами, солодощами. Проте, варто пам’ятати про головну мету – розказати про проблеми і труднощі дітей у всьому світі, наголосити на важливості захисту їхніх прав.

У ці дні рекомендовано проводити тематичні заходи просвітницького та виховного змісту, тож пропонуємо методичні рекомендації щодо Міжнародного дня захисту дітей для педагогічних працівників.

4 червня, на жаль, не свято… Дата дня вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, який заснувала Генеральна асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Російські військові порушують основоположні права українських дітей, передбачені Конвенцією ООН про права дитини та будь-яким іншим міжнародним чи національним законодавством. Кожна дитина з 7,5 мільйонів українських дітей, навіть якщо і не має тілесних чи психологічних уражень та ушкоджень, так чи інакше зазнала порушення її прав: на особисте життя та захист від посягань на нього; на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства; на відпочинок і дозвілля, освіту та родину; на захист від усіх форм сексуальної експлуатації та сексуальних розбещень; на захист дитини від усіх форм експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, захист від катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження чи покарання, а у багатьох випадках – права на батьків.

Зараз, після повномасштабного вторгнення росії, яка нівелює всі правила війни, загинули й були поранені сотні українських дітей. Наочним свідченням геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які росія вчиняє щодня, є дані єдиного державного порталу «Діти війни». Так, станом на 31 травня 2023 року маємо 483 загиблих, 989 поранених, 393 зниклих, 13030 знайдених, 19501 депортованих, 371 повернених українських дітей. Сумна статистика свідчить про те, що точної кількості постраждалих дітей ми ще не знаємо, тому що встановити це неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини території України.

Хай палають свічки пам’яті загиблих діток у наших серцях.

Пам’ятаймо, діти – це майбутнє нації, тож робімо усе можливе задля їх збереження, підтримки та захисту їхніх прав.

Нехай наші діти будуть щасливими! Слава Україні!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень