A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Узагальнені відповіді на питання щодо запровадження Положення про атестацію педпрацівників

Дата: 18.09.2023 11:49
Кількість переглядів: 20

Узагальнені відповіді на питання щодо запровадження Положення про атестацію педпрацівників

Дата: 15.09.2023

Управлінням соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України підготовлено для використання у роботі узагальнені відповіді на питання щодо запровадження з 1 вересня 2023 року Положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 9.09.2022 № 805.

Питання стали темою широкого обговорення учасниками семінару, що відбувся напередодні, 14 вересня 2023 року.

Профспілка висловлює сподівання, що відповіді на три десятки запитань сприятимуть у вирішенні проблемних питань при застосуванні цього Положення. 

ЗАВАНТАЖИТИ

На допомогу адміністрації закладів освіти - кваліфікаційні вимоги до вчителів різних категорій відповідно до професійного стандарту вчителя ДЛЯ АТЕСТАЦІЇ.

1. Його вже можна читати і розуміти, що у ньому написано.

2. Вимоги до вчителя категорії "спеціаліст" - виділено блакитним кольором, "спеціаліст ІІ категорії" - зеленим, "спеціаліст І категорії" - жовтим, "спеціаліст вищої категорії" - рожево-червоним. Загальні вимоги для усіх категорій вчителів - без виділення, для "спеціаліст"-"ІІ категорія" - синьо-зеленим, для першої та вищої категорії - помаранчевим.

3. Вимоги до більш високої категорії включають також і всі вимоги до до більш низьких, тобто для категорії "спеціаліст" вимоги в одному стовпчику, для другої категорії маємо зважати і на вимоги для спеціаліста, і т.д.

4. Це "альфа" і омега" атестації педагогічних працівників починаючи з цього року - категорію можна визначити і як якісно, так і кількісно, визначаючи відповідність професійної діяльності кваліфікаційним вимогам - для отримання/підтвердження категорії необхідно дотримання не менше 80% вимог для відповідної категорії (+ вимоги до всіх нижчих категорій)

5. З кваліфікаційними вимогами має бути ознайомлений кожен вчитель, атестація є оцінкою роботи педагогічного працівника протягом всього міжатестаційного періоду, а не лише в рік атестації.

Вимоги - https://is.gd/teacher_qualify

Це ж саме, але в форматі DOCX (щоб можна було редагувати) - https://is.gd/teach_q_docx


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень