A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

14 березня — День числа Пі, а з 2019 року — ще й Міжнародний день математики.

Дата: 12.03.2024 13:20
Кількість переглядів: 17

14 березня — День числа Пі, а з 2019 року — ще й Міжнародний день математики.

В КПІ ім. Ігоря Сікорського з 11.03 по 16.03 буде оголошено цілий тиждень математики! Ми запланували багато активностей разом з МАН та іншими партнерами.

До деяких з них запрошуємо долучитися вже зараз:

  • для студентів та школярів:

    Конкурс «2024 — рік Пі?»: потрібно лише отримати число 2024 за допомогою мінімальної кількості чисел π. За правилами, можна застосовувати знаки арифметичних операцій (+, −, ×, /), степеня та дужки, цілу частину [·] та дробову {·}. (Але не використовуючи цифри!)
    Наприклад: 

    Варіанти відповідей надсилати до 13 березня на пошту pi.work.kpi@gmail.com у файлі формату pdf, де обов’язково написати прізвище, ім’я та по батькові, місто й назву навчального закладу.

  • для учнів 8–11 класів:

    Математичний квест «Пригоди Піколи та Радіани», який відбудеться онлайн 14 березня о 17:30 на платформі дистанційного навчання “Сікорський”.
    Реєстрація: https://forms.gle/uy1QB5Sb9y2ec1EKA

  • для студентів:

    Міжуніверситетський Математичний Brainstorm. Це командне змагання відбудеться 13 березня.
    Реєстрація: https://forms.gle/293whLYSKmxkTS718

Про інші активності також можна дізнатися тут: https://man.gov.ua/about/news/dens-chisla-pi-u-2024-mu-yak-vidsvyatkuvati-razom-iz-man

Обласний етап МАН - Шосткинська гімназія Шосткинської міської ради Сумської  області

Математична пі-олімпіада

Олімпіада допоможе прокачати знання з математики й водночас дасть нагоду показати, як добре ти знаєшся на цій науці. Проводимо її в колаборазії з механіко-математичним факультетом КНУ імені Тараса Шевченка.

Тут учні 8–11 класів змагатимуться в індивідуальному розв’язуванні задач. Кожна з них складається з трьох пунктів різної складності, а загалом задач буде 5. Учасники працюватимуть над ними 4,5 години. Приклади подібних завдань зібрали тут, аби надихнути й зорієнтувати учасників, якою буде олімпіада.

За кожний правильно розв’язаний пункт задачі учасник або учасниця отримає щонайбільше 4 бали. А переможе в олімпіаді людина з максимальною кількістю балів за підсумками змагання.

Усі розв’язки задач і рейтингові списки з результатами надішлемо учасникам на електронні скриньки. Тому незгодні з оцінюванням зможуть подати апеляцію, і лиш після її розгляду відбудеться урочисте нагородження переможців. Учасники з найкращими результатами отримають дипломи та призи.

*Для участі обов’язкова реєстрація за посиланням*.

Олімпіада розпочнеться 10 березня о 10:00 у Києві за адресою: вулиця Володимирська, 60.

Конкурс командного розв’язування головоломок «Командоломки»

Щорічний конкурс для тих, хто прагне зануритися в математику через не прості, але цікаві завдання. А ще — прокачати навички роботи в команді.

Учні 8–11 класів об’єднаються в команди по двоє, троє чи четверо. Їм за обмежений час — 48 годин — треба буде розв’язати 5 нестандартних задач. Кожний розв’язок журі оцінить щонайбільше у 5 балів, отже, загалом кожна команда зможе отримати максимум 25 балів.

Залежно від результату учасники команд отримають від Малої сертифікати: 20+ балів — І місце, 17–20 балів — II місце, 14–17 балів — III місце, а решта — сертифікати за участь.

Захід відбудеться 14–16 березня онлайн, у Google Classroom. До сервісу долучать капітанів тих команд, які заповнять реєстраційну форму.

Друга всеукраїнська наукова пі-конференція

Ця конференція — майданчик, на якому юні математики презентують свої перші дослідницькі роботи перед досвідченими науковцями. Учні 8–11 класів розповідатимуть про свої проєкти в секціях математики, прикладної математики та статистики.
Організувати Пі-конференцію Малій академії допомагають 18 дружніх організацій, закладів і спільнот. Серед них — наші осередки на Київщині та Музей науки. Також наукові установи й виші: інститути математики і кібернетики НАН, педагогіки і обдарованої дитини НАПН, КНУ імені Тараса Шевченка, КПІ імені Ігоря Сікорського, УДУ імені Михайла Драгоманова, Київський академічний університет, Київський столичний університет. А ще — навчальні заклади середньої освіти: школа «Базис», ліцеї «Наукова зміна» та «Educator», гімназія «Межигірська». І водночас міжнародні проєкти: спільнота Bluebirth Math Circle та IMD.
У програмному комітеті конференції — президент Малої академії наук Станіслав Довгий, ректор КПІ Михайло Згуровський, ректор КНУ Володимир Бугров, завідувачка лабораторії математичних наук Малої академії наук Катерина Терлецька та інші. Вони відбиратимуть роботи зареєстрованих учасників і сформують програму заходу.
Зареєструватись для виступу на конференції можна заповнивши форму. Там обов’язково треба подати назву своєї доповіді та секції, долучивши тези та інформацію про наукового керівника чи наукову керівницю.

Конференція стартує 16 березня о 10:00 у змішаному форматі. Учасники можуть доповідати як онлайн, у Zoom, так і офлайн — у Києві за адресою: вулиця Левка Лук’яненка, 13-Б.

Не терпиться зануритися в атмосферу чисел і підрахунків? Тоді розпочни свою математичну подорож із тесту «Піфагорова трійка чи велика теорема Ферма: яка ти математична формула?».

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень