A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

Дата: 12.03.2024 14:51
Кількість переглядів: 18

Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність — Центральноукраїнський  державний університет імені Володимира Винниченка

Мета проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» — посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій шляхом зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед освітян та учнівства та формування попиту на якісну інформацію.
Основна діяльність проєкту спрямована на інтеграцію інфомедійної грамотності (ІМГ) в освітні програми закладів загальної середньої освіти та програми підвищення кваліфікації вчителів. Проєкт виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та в партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

Переглянути відео про проєкт на YouTube

● До участі запрошуємо вчителів, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі (або будуть викладати в цих класах у наступному навчальному році).

● Освітяни, які бажають приєднатися до проєкту, мають заповнити та подати заявку на участь індивідуально.

● До участі у проєкті запрошуються представники закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.

● Кількість заявок від шкіл та регіонів необмежена. Тимчасово переміщені вчителі також можуть подаватися до участі. Можливість подачі заявок освітянами, які фізично знаходяться на тимчасово окупованих територіях, відсутня.

Прийом заявок до 01 квітня 2024 року: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=5uCZwdpjvkWO6-dSLAFy0bMEvBrL6QZMvLmOygGln6pUQTE1Sk41SjhXOEhRQTg3TFBVSjc4RDBSVi4u

Тривалість програми навчання – травень-липень 2024 року.

Чому варто приєднатися до проєкту?

Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

Учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та отримають матеріали для інтеграції цих навичок у свої уроки. 

  • Команда сучасних вчителів
  • Критичне мислення
  • Системна підтримка партнерів
  • Урахування викликів, пов’язаних із війною
  • Психоемоційне здоров’я та запобігання медіатравмі
  • Можливості для вчителів, учнів та їх батьків

https://l2d.in.ua/


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень