A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Безлюдівської селищної ради

Бібліотека цифрових ресурсів для уроків правознавства

Дата: 28.05.2024 10:08
Кількість переглядів: 13

Бібліотека цифрових ресурсів для уроків правознавства

Автор: Олексій Діденко

Сьогодні я хочу поділитися з вами деякими корисними інструментами, які можуть зробити ваші уроки правознавства ще більш захопливими та продуктивнішими! 

Інструменти:

➡️ Сайт Верховної Ради України — ресурс для перевірки актуальності чинного законодавства, неймовірно важлива річ, адже правова база динамічна і постійно змінюється.

Варіанти використання: можна використати при підготовці до уроку, видрукувати або витягти для аналізу законів та юридичних ситуацій. Також можна прослідковувати зміни в законодавстві, адже доступні попередні редакції законів.

➡️ Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» - цікавий ресурс що включає сайт та Фейсбук спільноту, містить велику кількість матеріалів, посібників, варіантів прав, що допоможуть учителю правознавства.

Варіанти використання: вправи для використання на уроках, чудовий спосіб пояснити принципи демократії, матеріали підійдуть для виховних заходів.

➡️ Іcivics.org - платформа пропонує безкоштовні інтерактивні уроки, ігри та ресурси для вивчення громадянської освіти та правознавства, але орієнтована вона на США, попри це я впевнений що ви знайдете там багато цікавого.

Варіанти використання: можливість використання матеріалів для порівняння системи управління, поділу на гілки влади, законодавства України та США. Чудові матеріали для інтегрованих уроків правознавства та англійської мови. Приклади гейміфікації уроків.

➡️ Конституція України у коміксах - це неординарний спосіб представлення положень та принципів основного закону України. Комікси легко сприймаються візуально та лаконічно передають основні ідеї КУ.

Варіанти використання: використати можна для роботи з молодшими учнями, чудово підійде для групової роботи, а також може бути чудовим прикладом для творчої роботи учнів (попросіть їх створити власні комікси на правову тематику)

➡️ Живемо в демократії - широкий спектр ресурсів для учителів, спрямованих на розвиток громадянської освіти та активного громадянства. Ресурс містить матеріали для різних вікових груп та представлений у зручному форматі для використання на уроках.

Варіанти використання: використовуйте електронні посібники для створення уроків чи позакласних заходів, візьміть на озброєння готові вправи або методики.

➡️УМІТИ (База термінів) - цікавий ресурс, де Ви обираєте предмет, пишете слово, тлумачення якого хочете отримати і окрім визначення отримуєте посилання на контент, що пов’язаний з цим терміном (YouTube ролики, ментальні карти, зображення, статті та багато іншого)

Варіанти використання: джерела візуалізації для уроків, готові джерела для аналізу, тестування та інше.

➡️learningapps.org - всім відомий та перевірений ресурс.

Чому важливо використовувати різні інструменти на уроках правознавства? 

1. Залучення учнів: різноманітні ресурси що містять інтерактивні вправи, відеоматеріали, аудіо записи, можуть привернути увагу учнів та зробити навчання варіативнішим.

2. Засвоєння матеріалу: цифрові інструменти допомагають учням краще розуміти та запам'ятовувати правову інформацію, пристосуватись до предмету, та обрати зручний спосіб вивчення.

3. Розвиток навичок: використання інструментів, що передбачають рольові ігри, дискусії або проєктну роботу, сприяє розвитку комунікативних та аналітичних навичок учнів.

Отже, не припиняймо експериментувати та використовувати різноманітні інструменти на наших уроках правознавства! 

Пам'ятайте ми можемо зробити процес навчання захопливим для наших учнів, а вони і собі зможуть краще зрозуміти важливість правових норм та цінностей у сучасному світі. 

Нехай ваша творчість не має меж! 

Джерело:

Спільнота сучасних учителів


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень